Aktuella kurser

Kursstarter

Så snart vi har inplanerade kursstarter uppdateras denna sida och det finns möjlighet att anmäla till kursen.

Förberedande lydnadskurs start 8 maj

Välkommen till en förberedande lydnadskurs!

Här lär vi in de nödvändiga grunderna inför lydnadsmomenten som till exempel sitt, ligg, stå, komma in i fotposition, greppa/hålla föremål och stadga. Vi arbetar med positiva metoder.

Grundkravet för kursen är att hunden skall kunna vara lös samt komma på inkallning. Medtag riktigt gott mjukt godis i små bitar (ex. fintärnad korv eller köttbullar), samt några roliga leksaker som hunden tycker om (boll på snöre, kampleksak och liknande), halsband och koppel samt vattenskål.

Datum: Kursen startar den 8:e maj 18:30, varje kurstillfälle är på ca 2 timmar. Övriga tillfällen är 15/5, 29/5, 5/6, 12/6 och 19/6.

Instruktör: Mari Lundstedt

Kostnad: Kursen kostar 900:- och skall vara betald innan kursstart. Om du inte är medlem tillkommer medlemsavgiften på 575:-.

Plats: Hundtorpet

Anmälan skickas till: utbildning@sbk-ovik.se

 

Prenumerar på nyhetsbrev från Utbildningssektorn

Skicka in din e-postadress så får du ett utskick så snart en kurs, temadag, föreläsning eller annan utbildningsaktivitet planeras!


Om du väljer att prenumerar på nyhetsbrev samtycker du till att Örnsköldsviks Brukhundklubb sparar dina uppgifter, klubbens integritetspolicy hittar du här.
Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Studiefrämjandet
Alla kurser bedrivs i samarbete med Studiefrämjandet.

Välkommen att gå kurs hos oss!

Vårt utbud

I menyn ovan kan du läsa mer om de kurser som klubben ordnar men det kan också komma att erbjudas andra kurser, allt efter efterfrågan och vilka instruktörer vi har att tillgå. På denna sida ser du de inplanerad starterna för kommande kurser och även pågående kurser. Vi lägger också ut inbjudan till inplanerade kurser på ÖBKs Facebook-sida så håll utkik här och på Facebook.

Kunniga nstruktörer

Våra instruktörer har minst 100 timmars utbildning bakom sig. De är utvalda och rekommenderade av sin klubb. De har en bred erfarenhet av kursverksamhet och av att aktivt träna sin egen hund. Instruktörerna arbetar oftast ideellt och håller kurserna på sin fritid.

För att delta krävs

För att delta på kurser i vår regi krävs:

  • Att hunden ska vara vaccinerad mot valpsjuka och parvovirus.
  • Medlemskap i Brukshundsklubben med något av följande alternativ: Ordinarie, Klubbmedlem, Familjemedlem eller Ungdom.
  • I samband med kurser sker ID-kontroll av hunden.  Detta har beslutats på riksnivå och anledningen är att man vill förhindra insmugglade hundar som kan sprida sjukdomar och annat. Villkoret för en importerad hund att deltaga är att den är minst sex månader gammal och har vistats i landet tre månader, samt är vaccinerad och märkt.

Kursavgift

Kursavgiften kan skifta mellan olika kurser. Det står information om avgift vid informationen om respektive kurs.
Kursavgiften betalas till bg. 5696-4364.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng