Trio från vår klubb på Agility SM

I helgen avgörs Agility SM i Piteå. Öviks Brukshundklubb representeras av tre duktiga ekipage. Läs mer om dem nedan!

Stort lycka till Cornelia, Sanna och Helena!

Cornelia Ingelsson

Nötvallens Susie Q ”Susie” 7år. Bordercollie.
Det här är deras andra SM tillsammans.
Dom kommer att tävla individuellt.

Hur känns det nu när det snart är SM?
Det känns jätte roligt att få starta SM. Vi missade förra årets SM pga att Susie hade valpar, så det känns som en revansch att få springa SM i år.

Vad har du för mål med SM?
Målet är att komma till final. Sen ska vi bara njuta av stunden.

Sanna Hägglund

Kråkeslottets Patronus ”Zimba” 4år. Shetland sheepdog.
Detta är deras första SM tillsammans.
Dom kommer att tävla både individuellt och i lag.

Hur känns det nu när det snart är SM?
Det känns jätte roligt att vi på så kort tid tagit oss till SM men samtidigt lite overkligt! Jag tror inte att jag förstått riktigt att vi ska stå på startlinjen om bara några dagar. Jag ser fram emot att tillsammans med Zimba få visa vad vi kan. Zimba är en hund med mycket tryck under tassarna vilket är positivt då han blev så stor så vi tävlar mot alla snabba bordercollie!

Vad har ni för mål med SM?
Jag är tävlingsmänniska så självklart vill vi ta oss till finalen men först och främst ska vi gå in och ha så himla roligt! Vi ska njuta av all tid tillsammans på planen och sen får vi hoppas att resultatet räcker hela vägen!

Helena Hägglund

Har kvalat in båda sina hundar.
Iselvallens Sam ”Sam” 2,5år Bordercollie
Det är deras första SM tillsammans. Dom kommer att tävla både individuellt och i lag.

Tizzel Hilding I Hambo Me Quindim ”Hilding” 6år Podengo Portugues, Liso/Pequeno
Detta är deras 2a SM tillsammans.
Dom tävlar individuellt.

Hur känns det nu när det snart är SM?
Jag är lite nervös redan🤪 men det ska bli så roligt att få köra båda mina hundar på SM. Det trodde jag aldrig skulle hända. Det är en dröm som slår in. Och sen att jag även får se och tävla i lag med min dotter är stort för mig.

Vad har du för mål med SM?
Med Hilding är det att ta mig till finalen men jag vet att det kan bli svårt eftersom han ser alla kontaktfält som lava på tävling och helst dom som är gula 😃
Med Sam har jag inga stora mål utan vill att vi ska ha en härlig känsla tillsammans. Självklart vill man ta sig till final men jag ser det som ett plus om vi gör det.

Kommande arrangemang
Loading...
Nyhetsarkiv