Search

Örnsköldsviks Brukshundklubbs instruktörer

Välkommen att utbilda dig och din hund under ledning av våra duktiga instruktörer. De är alla utbildade inom Svenska Brukshundklubben vilket garanterar kvalitet. De har lite olika inriktningar efter intresse.

Vi erbjuder även privat träning och det går bra att önska en speciell instruktör om man önskar. Utbudet av planerade kurser hittar du under Aktuella kurser.

Namn: Lisa Pettersson

Bakgrund inom ÖBK: Jag har i år 10-års jubileum inom ÖBK, har suttit i utbildningsenheten. Är utbildad valp- och allmänlydnadsinstruktör samt spårhundsinstruktör.

Egen hund idag: Jag har en Flatcoated Retriever på 3 år som heter Lyxa, hon tränas/tävlas i rallylydnad, lydnad, nosework, viltspår,
jakt och utställning.

Håller kurser i: Valp, allmänlydnad, aktivering, utställning.

Detta vet ni inte om mig: Jag har tränat/tävlat konståkning i många år!

Namn: Mia Lundstedt

Bakgrund inom ÖBK: Tävlat i Rallylydnad, LydnadsLydnad och Brukslydnad på hög nivå.

Egen hund idag: Australisk kelpie Ziva och Schäferhunden Trixi.

Håller kurser i: Rallylydnad, Allmänlydnad, Valplydnad, Tävlingslydnad och Brukslydnad med spårinriktning och hjälper gärna till med att ge enskild träning.

Detta vet ni inte om mig: Har varit aktiv inom handikappidrotten.

Namn: Julia Isaksson

Bakgrund inom ÖBK: Jag blev medlem i 2015 i samband med en agilitykurs jag gick, sen dess har jag varit kvar!

Egen hund idag; Jag har två egna hundar. En vit herdehunds tik som heter Donna och en bordercollie hane som heter Johnny.

Håller kurser i: Jag kommer att hålla i nybörjare kurser i den roliga sporten agility och jag hoppas vi kommer att ses!

Detta vet ni inte om mig: När jag var liten älskade jag hönor och 4 år gammal bestämde jag mig därmed för att sno en från grannen, sorgligt nog kom min mamma på mig och jag fick lämna igen den…

Namn: Malin Nimrodsson Ögren

Bakgrund inom ÖBK: Styrelsemedlem i omgångar, nu sekreterare sedan 2017.
Mental var min start inom brukshundsklubben och något jag fortfarande brinner för. Under 2016 gick jag instruktörsutbildningen. Att träffa nya hundägare och lära ut är något jag verkligen tycker är kul och som ger mig glädje.

Egen hund idag: Malinoistik på 5 år vid namn Ystra.

Håller kurser i: Valp, allmänlydnad, lydnad.

Detta vet ni inte om mig: Haft eget företag och sytt hundkläder.

Namn: Cornelia Ingelsson

Bakgrund inom ÖBK: Kom till klubben 2010 som nyinflyttad till Örnsköldsvik. Utbildad tävlingsledare och agilityinstruktör.

Egen hund idag: Jag har tre bordercollie Fly, Susie och Mac.

Håller kurser i: Agility

Detta vet ni inte om mig: Som ung spelade jag ishockey med både pojk- och damlag.

Namn: Yvonne Lindahl

Bakgrund inom ÖBK: Varit medlem i många år och är aktiv inom både Rally- och Agilitygrupperna. Att få träffa alla nya hundägare och få se hur de utvecklas till ett fantastiskt team, ger en otrolig glädje för mig.

Egen hund idag: Har en portugisisk vatten hund som heter Hajaz och är tre år och är min fantastiska träningskompis. Vi tävlar i rallylydnad och lite i agility och håller på med Nosework, men prövar på det mesta med min kille.

Håller kurser i: Valp och allmänlydnad.

Detta vet ni inte om mig: Är en stor bokslukare och både läser och lyssnar på massor av böcker. Detta ger både avkoppling och energi.

Namn: Therese Bjuhr

Bakgrund inom ÖBK: Jag började vara på brukshundklubben efter jag gick valpkurs med min första hund 2012. Jag blev färdig instruktör vintern 2020.

Egen hund idag: Jag har just nu två hundar. Jag har en långhårig collie tik som heter Zoya, född 2012 som mest lever livet som pensionär. Jag har även en border collie hane född 2018 som jag kör agility, lydnad och rallylydnad med.

Håller kurser i: Valpkurser och allmänlydnads, än så länge!

Detta vet ni inte om mig: Jag tävlade mycket i slalom när jag växte upp.